fbpx

Efterhånden som du bliver ældre, mister din hud gradvist sin elasticitet og begynder at hænge. Effekten ses, desværre, mest tydelig på dit ansigt – og særligt omkring dine øjne. Selv om hængende, eller ’tunge’, øjenlåg normalt resulterer i rent kosmetiske problemer for folk, kan de også forårsage synsproblemer i visse tilfælde. Afhængigt af sværhedsgraden af tilstanden kan hængende øvre øjenlåg blokere eller i høj grad reducere synet afhængigt af, hvor meget det blokerer pupillen.

Årsager til hængende øjenlåg

Der er mange forskellige mulige årsager til hængende øjenlåg, lige fra naturlige årsager til mere alvorlige tilstande. Alle kan få hængende øjenlåg, og der er ikke væsentlige forskelle i udbredelsen mellem mænd og kvinder, eller mellem etnicitet. Den mest almindelige årsag til hængende låg, også kaldet ’ptosis’, er alder. For hvert år der går, bliver dine muskler svagere over hele din krop – inklusive dine levatormuskler, som er ansvarlige for at holde dine øjne åbne. Som du bliver ældre, kan levatormusklen strække sig og få øjenlåget til at falde som resultat heraf.

Ud over de fremskredne år, kan du muligvis give en række forhold skylden for dine slappe øjne, herunder:

  • Genetik
  • Nerveskade
  • Komplikationer af en tidligere øjenoperation
  • Migræne eller hovedpine
  • Øjenlågssvulster
  • Diabetes
  • Botox der gik galt

Afhængigt af synderen bag dine hængende øjenlåg og poser under øjne, kan problemet rette sig selv, når de underliggende tilstande er løst. Læger opdeler typisk mulighederne for at korrigere disse problemer i ikke-kirurgiske og kirurgiske tilgange.

Ikke-kirurgiske muligheder

Injektion af produkter der indeholder botulinumtoksiner (såsom Botox eller Dysport og hyaluronsyrefyldstoffer, som omfatter produkter som Juvéderm og Sculptra), kan hjælpe med at opstramme slap hud og udglatte rynker.

Det er dog vigtigt at forstå, at disse produkter virker på helt forskellige måder. Botox og Dysport virker på at svække musklerne i kragebensområdet omkring øjet, hvilket giver dig et mere ungdommeligt udseende, når du smiler.

Injicerbare fyldstoffer giver ekstra volumen til at udfylde dybere sprækker på kinderne og omkring de nedre lågområder. Mens det ofte forbedrer den hulhed, der kan dannes under posen i øjenlåget, kan den nogle gange lade området se lidt gråt eller blåligt ud.

Kirurgi går dybere i foryngelsen

De kirurgiske muligheder er designet til at behandle strukturelle problemer omkring øjenlågene, såsom kragetærer eller dybere sprækker der er opstået på grund af aldring. Øjenlågskirurgi – blandt andet blepharoplasty og andre procedurer – kan fjerne overskydende hud og fedt fra dine øvre øjenlåg, dine nedre øjenlåg, eller begge dele. Så hvis du har hængende øjenlåg ovenover og hævede poser forneden, kan et par små snit og fjernelse af overskydende fedt og hud få dig til at se mere forfrisket og vågen ud. Øjenlågskirurgi hjælper også på at stramme huden i det pågældende område.

flytte fedt, og stramme huden i det pågældende område.

Det er dog vigtigt at forså, at fjernelse af denne hud ikke rigtig behandler det underliggende problem med slaphed og poser under øjet. Hudfjernelsen behandler kun en del af problemet. Patienter der ønsker en mere dramatisk, foryngende effekt af en operation skal gennemgå en dybere omstrukturering, der behandler problemet med overskydende fedt og poser.

Er en øjenlågsoperation det rigtige for dig?

Hvis du er generet af hængende øjenlåg og hævelser under og omkring dine øjne, kan injektioner eller genoprettende kirurgiske muligheder hjælpe med at få dine øjne til at se mere ungdommelige ud.

At vælge at få en øjenlågsoperation er en meget personlig og individuel beslutning, der involverer mange variabler, herunder dit generelle helbred og dine forventninger. Hvis du går med overvejelser om at få en øjenlågsoperation og kunne tænke dig at få svar spørgsmål der nager, er du velkommen til at kontakte os og komme ind forbi Contourklinikken hvor du kan stille vores speciallæge i øjensygdomme ethvert spørgsmål og udtrykke alle dine bekymringer og ønsker – det er den eneste måde at nå frem til den bedste beslutning til dine unikke behov.